Medi Prevent en Vaccinaties op Reis lanceren Soa Clinic

Op 1 mei lanceerden De Medi Prevent Groep en zusteronderneming Vaccinaties op Reis een nieuw initiatief, nl. Soa Clinic. De naam zegt het al, dit initiatief richt zich op zorgdienstverlening rondom soa’s, seksueel overdraagbare aandoeningen.

Onder het motto ‘Zeker en anoniem’ zal Soa Clinic zich richten op mensen die zich anoniem willen laten testen op een soa. Via Soa Clinic kunnen mensen online thuistesten bestellen, of een consult plannen met een BIG-geregistreerde verpleegkundige die advies kan geven over de beschikbare thuistesten. Uniek is dat Soa Clinic de enige aanbieder is met wel twintig consult locaties verspreid over Nederland. Hiermee ontstaat er een landelijke dekking waar volledig maatwerk wordt aangeboden.

Soa? Soa Clinic!

Soa Clinic is een initiatief van de Medi Prevent Groep en zusteronderneming Vaccinaties op Reis (VOR), met twintig locaties verspreid over Nederland. De Medi Prevent Groep bestaat al meer dan 20 jaar en is deskundig op het gebied van vaccinaties, health checks en testafnames. Voor Medi Prevent was het dan ook een logische stap om naast de zorg die hun BIG-geregistreerde verpleegkundigen al bieden, ook thuistesten en consulten voor soa’s aan te bieden. Soa Clinic biedt hiermee als enige online aanbieder van soa-thuistesten, ook consulten aan met een volledig dekking in alle regio’s. Soa Clinic is er voor alle mensen die zich graag anoniem willen laten testen op een soa en zelf de controle willen hebben over hoe dit gebeurt.

Soa Clinic speelt in op de marktbehoefte voor anoniem testen

Jaarlijks worden er zo’n 150.000 mensen gediagnosticeerd met een soa, grotendeels via huisartsenpraktijken en GGD’s. Daarnaast is er een grote groep van mensen die niet weten dat ze een soa hebben en ongemerkt een soa doorgeven aan anderen tijdens veilige of onveilige seks. Niet alle soa’s zijn te genezen, maar gelukkig met de kennis van nu, wel goed te behandelen. Met een behandeling voorkom je ernstige schade, zoals bijvoorbeeld onvruchtbaarheid. Toch is er een grote groep mensen die te lang rondlopen met een onbehandelde soa, soms omdat ze het niet door hebben, soms omdat ze het gewoon te spannend vinden om ervoor uit te komen en zich te laten onderzoeken.

De trends

Gelukkig zijn er zeer betrouwbare thuistesten op de markt die ervoor zorgen dat mensen in privésfeer kunnen testen. De laatste jaren is er dan ook een flinke spurt te zien in de online verkoop van soa thuistesten. Deze trend speelt in op de behoefte van mensen om zich anoniem te kunnen laten testen. Er was echter nog geen aanbieder die thuistesten aanbiedt in combinatie consulten waarbij verpleegkundigen mensen advies geven over de afname van thuistesten, met hierbij een volledige landelijke dekking. Zo vinden sommige mensen het lastig om te beoordelen welke testen ze moeten doen, of willen weten wat er komt kijken bij het zelf afnemen van een test. Bovendien zitten mensen soms nog met aanvullende vragen over soa’s. Dat Soa Clinic op deze behoefte kan inspelen door heel Nederland, met behulp van haar BIG-geregistreerde verpleegkundigen, is uniek. Soa Clinic heeft dan ook de ambitie om uit te groeien tot marktleider op het gebied van soa-thuistesten in combinatie met het aanbod van consulten. Daarnaast biedt Soa Clinic bij enkele soa’s behandelingen aan, bij een positieve uitslag. Er zijn ook soa’s waarvoor Soa Clinic altijd zal doorverwijzen naar een huisarts of een medisch specialist in een ziekenhuis.

Soa Clinic

Soa Clinic biedt iedereen die onveilige seks heeft gehad discrete opties om snel zekerheid te krijgen over een soa-besmetting. Daarbij hecht Soa Clinic veel waarde aan de betrouwbaarheid, kwaliteit en privacy van onze diensten. Want wij snappen dat een soa-besmetting voor de één een makkelijk te bespreken onderwerp is, terwijl een ander het liever voor zichzelf houdt. Vandaar ons motto ‘Zeker en anoniem”.

“Zeker en anoniem”

Soa Clinic doet er alles aan om een ieders seksuele gezondheid en privacy voorop te stellen. Alle testen, zowel via een consult of een zelftest, worden geanalyseerd in een professioneel ISO-gecertificeerd (ISO 15189) laboratorium. Zo kan men vertrouwen op de best mogelijke kwaliteit op testgebied, vergelijkbaar met de testen die ook door huisartsen en GGD-instellingen worden gebruikt. Als de uitslag van iemands test positief is dan zorgt Soa Clinic ervoor dat men precies weet wat de volgende stappen in het behandeltraject zijn. Bij een soa-consult op een vestiging van Soa Clinic, krijg je uitsluitend te maken met een BIG-geregistreerde verpleegkundige die helpt bij de afname van een soa-test. Als initiatief van Medi Prevent en Vaccinaties op Reis, lift Soa Clinic dus mee op jarenlange ervaring en deskundigheid op dit gebied.

Meer weten over ons? Check www.soaclinic.nl/over-ons/


Artikelen over SOA’s

Bekijk hier gerelateerde blogs, berichten of artikelen.

Medi Prevent en Vaccinaties op Reis lanceren Soa Clinic

Op 1 mei lanceerden De Medi Prevent Groep en dochteronderneming Vaccinaties op Reis een nieuw initiatief, nl. Soa Clinic. Onder het motto ‘Zeker en anoniem’ biedt Soa Clinic thuistesten en consulten aan gericht op soa’s.

De do’s and don’ts bij een gescheurd condoom.

Het kan iedereen overkomen, een condoom die scheurt tijdens de seks. Loop je dan extra risico op een soa? En wat moet je doen als je condoom is gescheurd? Soa Clinic geeft antwoord.

Direct naar

https://soaclinic.nl/wp-content/uploads/2021/02/Illustratie06_416x416.png

Doe de Soa-wijzer

Heb je klachten of maak je je zorgen, maar weet je niet om welke soa het zou kunnen gaan? Met behulp van de Soa-wijzer ontdek je welke soa’s er zijn.

https://soaclinic.nl/wp-content/uploads/2021/02/visual-home-2.png

Plan een consult

Soa Clinic heeft 20 locaties in Nederland waar BIG-geregistreerde verpleegkundigen voor jou klaar staan om je advies te geven over onze thuistesten.

https://soaclinic.nl/wp-content/uploads/2021/02/visual-home-3.png

Bestel een thuistest

Alles zelf in de hand? Bekijk de thuisafnamesets voor de meest voorkomende soa’s. Stuur jouw afname op en ontvang de uitslag via een professioneel lab.