Over Ons

Wij bieden iedereen die onveilige seks heeft gehad thuistesten en consulten om snel zekerheid te krijgen over een soa-besmetting. Wij hechten veel waarde aan de betrouwbaarheid, kwaliteit en privacy van onze diensten.

Zekerheid en anoniem

Wij zetten ons er iedere dag voor in om jou volledige zekerheid te bieden als je risico hebt gelopen op een soa. Dat doen we door thuistesten aan te bieden voor de meest voorkomende soa’s. Want wij snappen dat een soa-besmetting voor de één een makkelijk te bespreken onderwerp is, terwijl een ander het liever voor zichzelf houdt. Met een thuistest, test je betrouwbaar en discreet in privésfeer. Mocht je toch vragen hebben dan staat er altijd een deskundige voor je klaar die snapt dat je dit zo discreet mogelijk doet. Je kunt er alles over lezen op deze pagina.

Soa? Soa Clinic!

Soa Clinic doet er alles aan om jouw seksuele gezondheid en privacy voorop te stellen. We leveren net zulke betrouwbare testresultaten als een huisartsenpraktijk of GGD-instelling, zonder dat jouw huisarts of zorgverzekeraar hiervan op de hoogte hoeft te zijn. Jij bepaalt namelijk zelf wat voor jou het meest prettig voelt. Bovendien is het bestellen van een thuistest in de meeste gevallen goedkoper dan testen via een huisarts of GGD-instelling.

Op een van de twintig locaties van Medi Prevent en zusteronderneming Vaccinaties op Reis, bieden wij bovendien extra service voor klanten die graag advies willen hebben over onze thuistesten.

Alle thuistesten die je bij Soa Clinic bestelt worden geanalyseerd in een professioneel ISO-gecertificeerd (ISO 15189) laboratorium. Zo kun je vertrouwen op de best mogelijke kwaliteit op testgebied, vergelijkbaar met de testen die ook door huisartsen en GGD-instellingen worden gebruikt.

Als de uitslag van jouw test positief is dan zorgen we er bovendien voor dat je precies weet wat de volgende stappen in het behandeltraject zijn. Voor sommige soa’s kunnen wij zelf een behandeling voorschrijven. Voor sommige soa’s doen we dat niet, maar dan verwijzen we altijd door naar een huisarts of ziekenhuis. Je staat er dus nooit alleen voor bij Soa Clinic.

Dekking door heel Nederland

Soa Clinic is in 2021 opgericht en is een initiatief van de Medi Prevent Groep en zusteronderneming Vaccinaties op Reis (VOR), met twintig locaties verspreid over Nederland. De Medi Prevent Groep bestaat al meer dan 20 jaar en is deskundig op het gebied van vaccinaties, health checks en testafnames. Voor Medi Prevent was het dan ook een logische stap om naast de zorg die onze BIG-geregistreerde verpleegkundigen al bieden, ook thuistesten en consulten voor soa’s aan te bieden.

Wij bieden jou daarom als enige online aanbieder van soa-testen, volledig maatwerk en dekking in alle regio’s. We zijn er voor alle mensen die zich graag anoniem willen laten testen op een soa en zelf de controle willen hebben over hoe en waar dit gebeurt.

Soa Clinic staat voor kwaliteit

Het is voor Soa Clinic vanzelfsprekend om de hoogst mogelijke kwaliteit van diensten te garanderen. Soa Clinic werkt uitsluitend met professionele en gecertificeerde partners. Als initiatief van Medi Prevent en Vaccinaties op Reis, lift Soa Clinic dus mee op jarenlange ervaring en deskundigheid op dit gebied. Je mag Soa Clinic hier altijd op aanspreken en er vragen over stellen.

Bij een soa-consult op een vestiging van Soa Clinic, krijg je uitsluitend te maken met een BIG-geregistreerde verpleegkundige die jou adviseert over onze thuistesten. Voor de analyse van al onze thuistesten werken wij samen met onze partner Medisch laboratoria Dr. STEIN. Dit lab is ISO gecertificeerd (ISO 15189) en voldoet aan alle kwaliteitseisen. De laboratoria verwerken exact dezelfde testen voor huisartsen en de GGD. Alle afgenomen thuistesten gaan hier naartoe en worden volgens de richtlijn geanalyseerd. Ook de instructies bij de thuistesten zijn volgens richtlijnen en kwaliteitseisen opgesteld. Als de testuitslag positief is, weten wij precies welke vervolgstappen je moet nemen voor een goede behandeling.

 

BIG-register informatie

*Betrouwbaarheid van de thuistesten

Een test is over het algemeen nooit 100% betrouwbaar maar biedt wel minimaal 99,3% betrouwbaarheid. Lees de afname instructie altijd goed die je bij de thuistest ontvangt en volg deze stap voor stap op. Dat garandeert de grootst mogelijke betrouwbaarheid van de uitslag. De testen van Soa Clinic zijn conform de wet- en regelgeving ten aanzien van productveiligheid (alle testen zijn genotificeerd en zijn voorzien van een CE-logo).


Medisch laboratoria Dr. STEIN

Alle thuistesten die Soa Clinic aanbiedt worden in het ISO geaccrediteerd laboratorium van de medische laboratoria Dr. STEIN in Maastricht onderzocht.